Project Description

Lemon Berry Studio je 2017.godine nastupio kao organizator kreativnog segmenta u okviru godišnjeg IFC Srbija Team building-a, organizovanog van Beograda.

Kompletan materijal i alat, dopremljen iz Beograda i postavljen na salašu za oko 40 učesnika.

Prema zahtevu, ovaj segment je osmišljen da isprati IFC poslovni pristup pod nazivom Kaskada (IFC Annual Report 2017).

Da bi se ispratio korporativni cilj učesnici događaja su slikali na platnima vodopad (cascade). U pripremnim razgovorima dogovoreno je da se slike iskoriste za dekorisanje prostorija IFC-a. Imajući u vidu konkretan prostor uz vodopad je dodata još jednu tema za slikanje – šoljice sa kafom.

Tog dana nastalo je 40 slika koje su u pravom smislu reči plod zajedničkog rada. Svako je sa svojom četkicom učestvovao na svakoj slici nastaloj tog dana u zanimljivoj, dinamičnoj i zabavnoj organizaciji. Iako su sva platna bila pripremljena sa nacrtom, svaki rad je bio različit i originalan.

Inicijalni plan da događaj traje oko tri sata je usled neplaniranih okolnosti skraćen na dva sata. Neprimetno je sve izvedeno u skraćenom vremenskom roku bez opterećenja za učesnike.

Događaj je izveden na engleskom jeziku.

Nakon odlaska učesnika tim Lemon Berry Studija je raspremio prostor, gotove radove vratio u Beograd i izvršio njihovu postavku u prostoru IFC-a u Beogradu.

IFC (International Finance Corporation), članica Svetske banke, je najveća globalna razvojna institucija prisutna u preko 100 zemalja sveta. Sledeći misiju Svetske banke za iskorenjivanje ekstremnog siromaštva i povećanje ekonomskog razvoja, inkluziju i održivi razvoj, IFC na teritoriji centralne i istočne Evrope produbljuje ove ciljeve sa fokusom na projektima koji mogu da snažno utiču na najveće potrebe regiona. Fokus je usmeren na zelene ekonomije, povećanje pristupa finansijskim sredstvima za finansiranje, promociju inkluzije, poboljšanje konkurencije i povezanosti regionalnih ekonomija kroz njihov rast, održivost, inkluziju, zaštitu postojećih i stvaranje novih radnih mesta.