Project Description

IFC Serbia Retreat, 2018, Mosaic 1

Samo godinu dana nakon organizacije slikarskog Team buildinga ponovili smo godišnje timsko druženje za IFC Srbija.  Za ponos je poziv od insistucije poput IFC za ponovno angažovanje. Još veće zadovoljstvo je to što su zaposleni to tražili.

I znamo zašto – nenametljivo smo uključili korporativne ciljeve i misiju, ispratili potrebe zaposlenih, omogućili da se osete umetnicima iako to nisu i da se zabave uz umetnost na način kako nikada nisu.

Ovaj korporativni Retreat je organizovan kao poseta golubačkoj tvrđavi i krstarenje Dunavom od Golupca do Beograda.

Stari golubački grad i Dunav su nas asocirali na istoriju i arheološka nalazišta. Upravo su nas te dve odrednice inspirisale u kreiranju krativnog sadržaja. U toku krstarenja Dunavom, uz ručak i leškarenje na palubi, timovi su izrađivali mozaike.

Kreativno izražavanje stimuliše kreativno razmišljanja u bilo kom aspektu. Nalaženje rešenja u umetničkom izražaju ostaje u memoriji i budi se i u drugim situacijama. Odatle lakše i kreativnije donošenje poslovne odluke.
Za jačanje timske povezanosti pored kreativnog segmenta organizovan je i zabavni sadržaj u vidu igre Scavanger hunt. Učesnici su se podelili u timove i imali zadatak da u određenom vremenskom period prikupe fotografije stvari sa lista koje su dobili na početku igre.

Po povratku u Beograd, naš tim je gotove radove, prava i unikatna umetnička dela, preneo u svoj prostor, opremio ih i kasnije postavio u prostoru IFC Srbija.