Loading Događaji
Ovaj događaj je prošao.

NAPRAVI NESESER ILI TORBICU OD VUNE, SVILE I DRUGIH PRIRODNIH MATERIJALA I TO BEZ ŠTRIKANJA I ŠIVENJA!

Dobro došli u avanturu zvanu „nuno felting“

Na radionici ćemo izraditi neseser ili torbicu u tehnici nuno feltinga. Na osnovu od najfinije merino vune ćemo naneti komade svile, razne vrste prediva i viskoznih vlakana praveći kompoziciju po izboru. Ovaj način rada najviše podseća na pačvork tehniku. Razlika je u tome što nema prišivanja, već vuna,  koja se ponaša slično lepku, prilikom procesa pustovanja sve to povezuje u jednu celinu.

Nuno felting  je naziv za tehniku koju je izmislila Polly Stirling, umetnik iz Australije. “Nuno “ je japanska reč koja označava odeću. Za razliku od predmeta koji nastaju samo od vune, nuno feltind pruža daleko veće mogućnosti za dobijanje laganih, a opet čvrstih materijala. To bi bila ta magija pustovanja, jer se često ne može predvideti kakav će ishod biti.U procesu valjanja materijali deluju jedni na druge te u takvoj simbiozi oni dobijaju nove osobine.  Vunena vlakna prodiru kroz svilu Ii slične materijale I stvaraju potpuno drugačije teksture zbog faktora skupljanja. Bogtstvo novih površina I oblika koje možemo stvoriti predstavlja stalni izazov.

Pustovanje vune je drevna tehnika starija od tkanja. Od iščešljane vune se uz pomoć sapuna, vode i mehaničkog delovanja, dobija pust, vuneno platno.

Radionicu vodi Marija Vujčić, koja se bavi pustovanjem vune više od 10 godina. Počelo je kao hobi, a od 2018. godine hobi prerasta u biznis „Magda suveniri“. Marija izrađuje predmete od pustovane vune, drži radionice i obuke u pustovanju.Sav materijal i alat obezbeđen.

CENA: 4,000 dinara po osobi

Podelite sa drugima! / Share This Wonderful Life Event!

Leave A Comment

    Go to Top